Ben of ken jij de theoloog-trainer die we zoeken?

Wie zijn wij?
Via Nova is een gemeenschap in Amsterdam, met Jezus als basis en oriëntatiepunt. We vertrouwen op vergeving en liefde, concreet gemaakt in het weerbarstige leven. Dat is een voortdurende ontdekkingstocht.

Iedereen is welkom om op zijn of haar manier mee te doen. We weten dat het leven niet maakbaar is, maar we leven in de verwachting van wat God ons geeft. We vertrouwen op Jezus en laten ons leven door hem inspireren. We geven anderen en onszelf ruimte; we stellen graag vragen. We houden van Amsterdam en hebben het welzijn van de stad op het oog. We leven en werken midden in een seculiere cultuur. Echtheid in relaties hebben we hoog.

We komen voort uit een initiatief van gemeentestichting, maar inmiddels zijn we de pioniersfase voorbij. We zijn veranderd van een groep met vooral twintigers en dertigers in een gemeenschap waarin ook kinderen een grote rol spelen. Tegelijkertijd verlaten geregeld gezinnen de stad. Voor Via Nova breekt een nieuwe fase aan, ook omdat we onze voorganger in oktober jl. hebben uitgezonden om het project Amsterdam Deugt te leiden. De typische voorgangerstaken verdelen we onder elkaar.

Wie zoeken wij?
Via Nova kiest voor leren van Jezus. Als gemeenschap verlangen we ernaar dat het geloof in God meer “onder de huid” komt. Daarom zoeken we hulp van een man of vrouw die zo’n verandering (mede) wil vormgeven.

Theoloog-trainer (0,5 fte)

  • Je hebt oog voor de gemeenschap en voor mensen die nieuw op ons pad komen. Je hebt snel door waar de ander zit, zonder dat je een vooringenomen houding hebt over waar hij/zij zou moeten zijn.
  • Je stimuleert graag tot reflectie, onderzoek en gebed, zodat de echtheid van Gods goede boodschap ontdekt en zichtbaar wordt. Je weet mensen aan elkaar te koppelen.
  • Je start of geeft mede vorm aan de totstandkoming van leergangen en trainingen die door Via Nova worden geïnitieerd.
  • Je helpt teams om inspirerende samenkomsten voor te bereiden. Je traint kringleiders en geestelijke begeleiders in hun taak.
  • Je bent theologisch geschoold. Je hebt ervaring met begeleiding van individuen en groepen. En dat geeft je energie. Je bent taalvaardig.
  • Je houdt van de stad. Je zorgt goed voor jezelf. Je wilt ook zelf leren van Jezus.

Wat bieden wij?
Een volwassen gemeenschap van ongeveer zeventig deelnemers plus kinderen, vol (creatief) talent en ideeën, die ernaar uitkijkt samen met je op te trekken.

Salaris en andere arbeidsvoorwaarden afhankelijk van leeftijd en ervaring en conform de afspraken binnen het verband van de Christelijke Gereformeerde Kerken. Supervisie en/of coaching door iemand van buiten de gemeenschap maken we graag beschikbaar.

Wil je meer weten over Via Nova? Download ons visiedocument en/of bezoek een van onze samenkomsten op zondag.

Twijfel je of jij degene bent wie we zoeken of wil je meer weten, mail gerust de voorzitter van het kernteam Hans Verwijs (hans@vianova-amsterdam.nl) of maak met hem een belafspraak.

Wil je solliciteren? Mail je motivatiebrief met CV naar sollicitatie@vianova-amsterdam.nl. We maken graag kennis met je. De deadline is 1 april 2019.