Kan ik meedoen?

Natuurlijk! Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden

Samenkomsten

We volgen een maandelijks ritme:

  • 1e en 3e zondag: samenkomst in huisgroepen (zie dit overzicht).
  • 2e zondag: 15.45 - 17.00u Trainingssamenkomst (met andere kerken) @ Weteringkerk. Tijdens de samenkomst is er crèche, kinderkring (4-8 jaar) en club voor 9-plussers.
  • 4e zondag: 15.45 - 17.00u Centrale viering Via Nova @ Weteringkerk. Tijdens de viering is er crèche en kinderkring (4-8 jaar). Na de viering eten we vaak samen. We nemen wat eten mee en delen dat. Iedereen is van harte welkom om aan te schuiven, ook wie niets heeft mee kunnen brengen.  

In december 2022 geen centrale viering op de 4e zondag, maar een Kinderkerstfeest op zaterdag 24 december 16.45-17.30 uur, Nieuwe Herengracht 18, met daarna een hapje en drankje. Kinderen kunnen meespelen in de vertelling of meezingen in het koortje, voor meer info, mail marry@vianova-amsterdam.nl. Die avond is er een Kerstnachtsamenkomst van 21.00-22.00 uur @ Weteringkerk. Welkom!

Weteringkerk

Veluwelaan 20
1079 RA Amsterdam

Onze huisgroepen

Alle huisgroepen hebben een basis gemeen: er is ruimte voor tweewekelijkse ontmoeting, meeleven, gebed en Bijbel en gezamenlijk eten. Ook zijn gasten altijd welkom. De groepen hebben tussen de zes en veertien vaste deelnemers. Naast die basis variëren de groepen ook onderling. Daarom in onderstaande kort wat informatie per huisgroep.

Huisgroep Gein

In Gein, het meest Zuidoostelijke wijkje van Zuidoost, komen wij als huisgroep bij elkaar, afwisselend in verschillende huizen. We komen op zondagochtend bij elkaar. Tijd tot nu toe: 11u - 13u (inclusief een lunch). We beginnen met moment voor de kinderen. Zij gaan vervolgens met één (of twee) van de volwassenen mee (naar een ander huis of naar buiten). Met de volwassenen nemen we dan tijd voor gebed, een lied en gesprek over een bijbelgedeelte.

📍 Gein

👪 Groep met kinderen

📅 Zondag 11u - 13u

🤝 Laurens

Huisgroep Slotermeer

De families Vonk Noordegraaf en van Voornveld vormen een huisgroep in Slotermeer. De groep komt op zondag bij elkaar, waarschijnlijk vanaf een uur of 11 ’s ochtends tot maximaal 14 uur, uiteraard inclusief lunch 🙂.

We willen open en herkenbaar zijn voor mensen uit de buurt. Daarnaast willen we twee huizen kunnen benutten ivm mogelijke kinderactiviteiten. Daarom zal de huisgroep bij een van bovenstaande families samenkomen. We zullen in ons gebed de buurt ook betrekken en wellicht in de toekomst aansluiting zoeken bij (diaconale) activiteiten van een bestaande kerk in deze buurt.

📍 Slotermeer

👪 Groep met kinderen

📅 Zondag 11u - 14u

🤝 Guido

Huisgroep Diemen-Zuid

De huisgroep is op zondag van 10:30-13:30 inclusief eten en de maaltijd van de Heer. We willen graag beschikbaar zijn voor geïnteresseerde young professionals en voor iedereen die zich daar thuis bij voelt. We laten ons inspireren door verhalen van Jezus en poëzie uit de bijbel. We oefenen daarin met Lectio Devina en het geloofsgesprek. We onderzoeken de mogelijkheid om later ook ons te richten op zorg voor de Aarde. De piano hebben we ooit meegegeven aan onze oudste zoon; een deelnemer die goed kan zingen, viool spelen of dwarsfluit, is uitgenodigd die kunst uit te oefenen.

📍 Holland Park (Diemen)

📅 Zondag 10.30u - 13.30u

🤝 Hans

Huisgroep No Name

Sandra en Gert-Jan willen een huisgroep vormen. De focus van de groep ligt niet op een specifieke buurt of netwerk maar gewoon op het samen leren om christen te zijn op de plek waar je al leeft. De tijd staat nog niet vast, wel dat het op zondag zal zijn: ochtend, middag of avond, inclusief een maaltijd. De locatie kan rouleren.

Naast gewoon met elkaar optrekken en voor elkaar bidden willen we ook gesprekken rond de Bijbel hebben. Deze zullen worden gedaan aan de hand van de Bijbelteksten die ook in het eerste jaar van de wijsheidskring centraal staan. Als je tussen de bijeenkomsten tijd wilt en kunt nemen om zelf op deze teksten te kauwen zal het je veel verdieping geven, maar ook als je dat niet wilt of kunt ben je meer dan welkom en zal je in het gesprek volop mee kunnen doen. Hoe heet deze groep? Weten we nog niet, dat gaan we samen bedenken. Tot die tijd: ‘No Name’.

📍 Roulerend

👪 Groep met kinderen

📅 Zondag, tijd nog onbekend

🤝 Sandra

Verschillende fases

We zitten in verschillende fases op onze levensweg en in onze zoektocht.
Via Nova heeft mogelijkheden voor elke fase.

Oriënteren

Ik wil nadenken over het leven. Verschillende perspectieven horen en vergelijken.
Wat is het doel? Welke waarden houd ik hoog? Wat zegt het christelijk geloof en hoe vind ik richting?

De Kwekerij

Een groeiplek voor twintigers. Avonden waar twintigers nadenken over thema's die wat verder gaan dan studie en werk.

De Grote Vragen

De Grote Vragen is een platform voor 20ers voor diepere gesprekken over gelukkig-zijn, een betere wereld en zingeving.

Ontdekken

Er is iets wat me aantrekt in het christelijk geloof. Ik zou wel eens willen experimenteren.
Wat betekent de weg van Jezus voor mijn leven? Kan ik zelf iets van God ervaren? Hoe kan ik bidden?

Zondagochtend

Elke twee weken op zondagmiddag een samenkomst met een toespraak of overdenking, liederen en gebeden (Weteringkerk, Veluwelaan 20)

Gist

Gist geeft ruimte aan christelijke spiritualiteit. In de kelders van Gist kun je kletsen, mediteren, lezen of werken. Er is bier, brood en koffie.

Tafelgesprekken

Ben je toe aan verdieping in plaats van verbreding op de spirituele markt?  Schuif dan aan bij de Tafelgesprekken. 

Verbinden

Soms verlang ik naar God, soms voel ik me zelfs door Gods liefde geraakt. Ik wil graag met anderen op weg gaan en meer van God ontdekken.
Is er een groep die bij me past? Durf ik mijzelf daaraan te verbinden?

Kleine groep

Een kleine groep, die elkaar met vaste regelmaat ziet. Samen eten, gesprek over een bijbelgedeelte en gebed.

Doop en deelnemerschap

Een bewuste stap. Jezelf verbinden aan een gemeenschap om samen God te zoeken. 

Iedereen is welkom

Voor alle activiteiten geldt: iedereen is welkom, ongeacht je levensovertuiging, sociale of etnische achtergrond. Ook geldt: bij Via Nova ben je betrokken naar gelang je jezelf betrokken voelt. Aanschuiven en meedoen is gratis.  Voor meer informatie kun je ons altijd even bellen of mailen.

Over de tafelgesprekken

Anton

"Voordat ik begon met de Tafelgesprekken van Via Nova wist ik niet goed waar ik aan zou beginnen. Ik verwachtte de basis te leren van de overtuiging van het christelijke geloof. Het bracht echter veel meer."

Robin

"Warmte, openheid en eerlijkheid kenmerkten de avonden. De eerste avond voelde ik me erg welkom bij mensen die ik tot die dag helemaal nog niet kende. De verschillende onderwerpen gaven me veel stof tot nadenken."

Kijkje achter de schermen?

Meer weten over Via Nova?
Krijg toegang tot persoonlijke verhalen
en andere inspirerende content.