Kijkje achter de schermen

Verrijkende gesprekken

Anton, student geneeskunde, deed in 2017 mee met een serie Tafelgesprekken van Via Nova.

Voordat ik begon met de Tafelgesprekken van Via Nova wist ik niet goed waar ik aan zou beginnen. Ik verwachtte de basis te leren van de overtuiging van het christelijke geloof. Het bracht echter veel meer.

Het is wennen om in gesprek te gaan met mensen die je nooit eerder hebt gezien. Maar samen wil je iets ontdekken, al weet je nog niet wat je gaat vinden. Doordat iedereen er zo instaat en benieuwd is naar de verhalen van de anderen, ontstaat er al snel een relaxte sfeer. Alle gedachten liggen open op tafel, niemand hoeft zijn mening voor zich te houden en iedereen wordt in zijn waarde gelaten.

Je kunt ook bij elkaar doorvragen. Dat gaf me veel stof tot nadenken en was erg verrijkend, zeker ook omdat de groep bestond uit een mix van christenen en niet-christenen. Ik vond die openheid en oprechtheid in de gesprekken het mooiste. Zoiets had ik niet eerder meegemaakt.

Ik was nieuwsgierig: hoe kan het dat zoveel mensen geloven? Waar halen anderen kracht uit en waar vertrouwen ze op? Door de avonden heb ik een beter beeld gekregen van de ervaringen van anderen, van christelijke overtuigingen, ideeën over de wereld en de realiteit. Ik ben me bewust geworden van mijn eigen overtuigingen en sta veel bewuster in het leven. Het was waardevol om door te praten over hoe je kunt leven uit vertrouwen. Ik durf er nu opener in te staan.

 

Anton Kruiswijk

Anton heeft veel gehad aan de Tafelgesprekken over het christelijk geloof.

Zou dat ook iets voor jou zijn?

Tafelgesprekken

Ben je toe aan verdieping in plaats van verbreding op de spirituele markt?  Schuif dan aan bij de Tafelgesprekken.