Kijkje achter de schermen

Het geschenk Jasmijn

In juni 2010 werd onze dochter Jasmijn geboren met een meervoudige handicap. Een heftige tijd vol zorgen en onzekerheid volgde. We moesten opnieuw onze draai vinden en ons leven opbouwen rond de zorg voor dit prachtige meisje.

De gemeenschap van Via Nova heeft altijd met ons meegeleefd: alle deelnemers waren op kraambezoek geweest bij ons, als er hulp nodig was vanwege een ziekenhuisopname dan sprongen mensen bij en ook toen Jasmijn een epileptische aanval kreeg tijdens een Via Nova-weekend reden er mensen met ons mee naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Jasmijn was vanaf het begin welkom in de gemeenschap van Via Nova. En op 5 september 2010 werd zij gedoopt; zij werd welkom geheten in de familie van God.

God heeft haar gemaakt en aan ons gegeven. Hij was erbij toen we de diagnose van Jasmijn kregen, toen we uitgeput waren vanwege de vele ziekenhuisopnames, toen we bijna afscheid van Jasmijn moesten nemen na een heftige epileptische aanval. Hij was er ook bij toen we na Jasmijn nog twee gezonde dochters kregen, toen Jasmijn voor het eerst papa zei, toen Jasmijn leerde zelf haar rolstoel te besturen en hij was erbij, alle keren dat Jasmijn genoot van de mooie muziek die gemaakt werd in Via Nova.

God gaf ons dit verrassende geschenk en het is een voorrecht om samen met de gemeenschap van Via Nova daarvan te mogen genieten.

Hanna Blom

Hanna is betrokken in een van onze kleine groepen.

Zou dat ook iets voor jou zijn?

Kleine groep

Een kleine groep, die elkaar met vaste regelmaat ziet. Samen eten, gesprek over een bijbelgedeelte en gebed.