Doop en deelnemerschap

Een bewuste stap zetten

Ben je al enige tijd bezig met het christelijke geloof en zou je daar graag een volgende stap in zetten? Overweeg je jezelf te verbinden aan een christelijke gemeenschap? Dan zou je kunnen toeleven naar een moment van doop en/of verbinden aan Via Nova als deelnemer.

#doop

Een nieuw begin. Een markeerpunt. Publiek getuigen van Gods liefde.

In de doop vier je dat je verbonden bent met Jezus. Dat hij je welkom heet, je leven leidt en je fouten vergeeft. Als je daar aan toe bent word je in een zondagse samenkomst van Via Nova gedoopt. Wat een feest!

Toeleven naar de doop gaat voor iedereen anders. We trekken daarin graag met je op.

#deelnemerschap

Je bent betrokken bij Via Nova in de mate waarin jij je betrokken voelt. Als je wilt, is het mogelijk intensiever betrokken te raken en deelnemer te worden. Deelnemers committeren zich bewust en vrijwillig aan de gemeenschap en haar visie.

Het is mogelijk deelnemer van Via Nova te worden, ook als je nog niet zo goed weet of je zelf gelooft.

Introductieavonden Via Nova

Als je overweegt om deelnemer van Via Nova te worden zijn er de introductieavonden. Na deze avonden hoef je geen deelnemer te worden, maar de avonden helpen je om een keus te maken.

Op de avonden willen we je leren kennen, horen waarom je overweegt deelnemer te worden, en proberen je vragen te beantwoorden. Daarnaast willen we ook graag het verhaal van Via Nova vertellen, je kennis laten maken met de visie en missie van Via Nova, iets over de overtuigingen vertellen, en bespreken wat je belooft als je deelnemer wordt.

Neem contact op als je meer wilt weten over deelnemerschap of de introductieavonden.

Kijkje achter de schermen?

Meer weten over Via Nova?
Krijg toegang tot persoonlijke verhalen
en andere inspirerende content.