Project 'Onder de Huid' 

Als gemeenschap hebben we het verlangen gedefinieerd om geloof echt onder de huid te krijgen.

Leren in kleine groepen

Dit najaar starten we met het verder experimenteren om als gemeenschap in kleine groepen met elkaar op te trekken voor inspiratie en oefening, om zo op een heel praktische en inspirerende manier ons te laten vormen.

Deelnemers in Via Nova komen zelf met ideeën over wat hen bezig houdt, waar vragen liggen en waar men verder in wil groeien. Data en tijden worden per groepje samen geprikt. 

Waar wil jij in duiken? Of heb je zelf een idee? Mail naar info@vianova-amsterdam.nl. Iedereen is welkom, je hoeft geen deelnemer bij Via Nova te zijn. 

Deze groepen starten in het najaar van 2020

Hoe moet je bidden?
'Hoe moet je bidden?' van Pete Greig (ook als luisterboek beschikbaar) is een zeer inspirerende, praktische en aansprekende gids voor iedereen die al jaren bidt, maar ook voor degenen die wel willen bidden, maar niet weten hoe te beginnen. Eerlijk, kwetsbaar en toegankelijk door de nodige ironie en anekdotes. Deze leergroep komt ca. 12x bij elkaar en start zondag 6 september.

Pop-up Filmkring
Samen met vrienden/collega's in gesprek over het leven aan de hand van films. Zonder dubbele agenda, gewoon: de echte vragen op tafel en er eerlijk over in gesprek.

Shameless
Boek 'Shameless' van Nadia Bolz Weber lezen en bespreken (engelstalig) in vijf avonden. In this instant bestseller, Nadia Bolz-Weber unleashes her critical eye and her vulnerable yet hopeful soul on the harmful conversations about sex that have fed our shame. Deze groep komt 5 keer bij elkaar op 20, 27 sept. 4, 11 okt en 1 november. 

Via Nova archief (toespraken terugluisteren)
Op zondagavonden luisteren we met een groep toespraken uit het Via Nova archief en bidden en praten er over door. Iedereen welkom om aan te haken.

Sociale gerechtigheid (excursie Betondorp
Praktisch aan de slag in Betondorp met Margrietha Reinders. Om uitgedaagd te worden om te 'ontbubbelen'. Klik hier om meer te lezen over haar werk in Betondorp.  

Job
Job, typisch een boek uit de Bijbel dat minder toegankelijk oogt en daarom weinig gelezen wordt. Maar niet minder het lezen waard. Met behulp van het boek 'How to read Job' van John Walton en Tremper Longman gaan we gedurende vier avonden op zoek naar de boodschap van Job. Welkom om aan te haken.

 En er zijn nog meer ideeën, bijvoorbeeld: 

Over Project 'Onder de Huid'

Ondanks (of dankzij) veertien jaar samen optrekken, is Via Nova een gemeenschap welke anno 2020 nog steeds op zoek is naar nieuwe wegen en vormen om samen geloof te beleven. Sinds eind 2018 doen we dit zonder voorganger, waarbij we als gemeenschap samen verantwoordelijkheid nemen voor die zoektocht en het bijbehorende proces.

Wel is ter ondersteuning aan het proces is Rein de Hertog aangenomen als theoloog/trainer. Rein begeleid de leergroepen en geeft als theoloog input aan de inhoud en de samenkomsten.