Project 'Onder de Huid' 

Als gemeenschap hebben we het verlangen gedefinieerd om geloof echt onder de huid te krijgen.

Leren in kleine groepen

In het najaar van 2020 zijn we gestart met het verder experimenteren om als gemeenschap in kleine groepen met elkaar op te trekken voor inspiratie en oefening, om zo op een heel praktische en inspirerende manier ons te laten vormen.

Deelnemers in Via Nova komen zelf met ideeën over wat hen bezig houdt, waar vragen liggen en waar men verder in wil groeien. Data en tijden worden per groepje samen geprikt. 

Waar wil jij in duiken? Of heb je zelf een idee? Mail naar info@vianova-amsterdam.nl. Iedereen is welkom, je hoeft geen deelnemer bij Via Nova te zijn. 

Welke groepen zijn/waren er?

Hoe moet je bidden?
'Hoe moet je bidden?' van Pete Greig (ook als luisterboek beschikbaar) is een zeer inspirerende, praktische en aansprekende gids voor iedereen die al jaren bidt, maar ook voor degenen die wel willen bidden, maar niet weten hoe te beginnen. Eerlijk, kwetsbaar en toegankelijk door de nodige ironie en anekdotes. Deze leergroep kwam ca. 12x bij elkaar.

Pop-up Filmkring
Samen met vrienden/collega's in gesprek over het leven aan de hand van de filmserie Dekalog. Zonder dubbele agenda, gewoon: de echte vragen op tafel en er eerlijk over in gesprek.

Shameless
Boek 'Shameless' van Nadia Bolz Weber lezen en bespreken (engelstalig) in vijf avonden. In this instant bestseller, Nadia Bolz-Weber unleashes her critical eye and her vulnerable yet hopeful soul on the harmful conversations about sex that have fed our shame. 

Toesprakenkring
Op maandagavonden luisteren we met een paar mensen uit het Via Nova archief en bidden en praten er over door. Iedereen welkom om aan te haken. ) Deze groep loopt nog.

Sociale gerechtigheid (excursie Betondorp)
Praktisch aan de slag in Betondorp met Margrietha Reinders. Om uitgedaagd te worden om te 'ontbubbelen'. Klik hier om meer te lezen over haar werk in Betondorp.  

Wijsheidskring
Samen verdiepen in de basis van het christelijk geloof aan de hand van bijbelteksten en een socratische dialoog. Deze groep loopt nog.

Leergroep over sterven
In gesprek over leven en sterven aan de hand van het boekje 'Sterven' van Tim Keller. Deze groep loopt nog.

Daarnaast zijn er nog drie langlopende kringen in Via Nova, die verschillende thema's bespreken. 

 

Over Project 'Onder de Huid'

Ondanks (of dankzij) veertien jaar samen optrekken, is Via Nova een gemeenschap welke anno nu nog steeds op zoek is naar nieuwe wegen en vormen om samen geloof te beleven. Sinds eind 2018 doen we dit zonder voorganger, waarbij we als gemeenschap samen verantwoordelijkheid nemen voor die zoektocht en het bijbehorende proces.

Wel is ter ondersteuning aan het proces is Rein de Hertog aangenomen als theoloog/trainer. Rein begeleid de leergroepen en geeft als theoloog input aan de inhoud en de samenkomsten.