Luistertocht Amsterdam Deugt

De wereld gaat kapot door liefdeloosheid. Terwijl liefde de kracht is om onszelf, anderen en de wereld te helen. Amsterdam Deugt wil samen leren liefhebben, liefst daar waar het schuurt.

In de Paasnacht van zaterdag 20 op 21 april komt de #luisterchallenge tot een climax in de luistertocht. We staan stil bij liefde die mee-lijdt en luistert. Zo’n 2000 jaar geleden nam Jezus Christus in deze nacht zwijgend de pijn van de wereld op zijn schouders. Hij liet zich raken door allen die lijden - stil naast slachtoffers en stil tegenover zijn vijanden. Zwijgend, met luisterende liefde, kwam hij ons nabij.

In de nacht waarin Hij zweeg, wandelen we een luistertocht. Zwijgend gaan we door de stad. Op onze route worden we geconfronteerd met de pijn van de Ander. We lopen langs verschillende kunstwerken uit de internationale tentoonstelling Stations of the Cross en actuele lijdensverhalen uit de stad. Tijdens deze tocht van 2 uur loop je (deels) alleen en draagt de pijn als stenen symbolisch met je mee.

De verrassende route start met de korte film Dos Santos in LAB111, loopt langs de Keizersgrachtkerk, Oudezijds100 op de Wallen, de Hoftuin en Paradiso en eindigt weer in LAB111.

Het is fijn als we weten hoeveel mensen er ongeveer meedoen. Meld je even aan via info@deugt.amsterdam.

Meer info: https://www.facebook.com/events/369947290527443/

Datum: 20 april 2019 om 21:30 (Verzamelen en start)

Locatie: LAB111, Arie Biemondstraat 111

Afspraak toevoegen
Je kunt deze afspraak toevoegen aan je agenda.